Mr_Xarxes

ÉRDEKCSOPORTOK


Dokumentumáttekintés: Az alapítvány nem az egyetlen csoport akik érdeklődnek és szakosodnak a paranormálisban és a metafizikában. Számos csoport létezik, amik birtokolnak, használnak vagy készíteni próbálnak SCPket, vagy a saját javukra vagy az emberiség védelmére. Néhányuk ellenséges szervezetek, az Alapítvány töredékcsoportjai vagy az Alapítvány megbízott társai. Mindenesetre, fontosnak gondoljuk hogy egy dokumentumot vezessünk az Alapítvány által ismert csoportokról, és az álláspontunkról.


Alexylva Egyetem

Alexylva.png

Áttekintés: Nagyon keveset kehet tudni az Alexylva Egyetemről vagy céljairól. A bizonyíték arra utal, hogy a szervezet valamiféle alternatív univerzumban létezik, ahol a latin és görög kultúrák fenntartották uralmukat legalább a Föld nyugati féltekén; eddig nem sikerült mást megtudni erről a világról. Minden Egyetemhez kapcsolódó objektumot az Egyesült Államok középdéli részén találták meg, pontosabban Tennesseeben, amiből a kutatók arra következtetnek, hogy maga az egyetem ezen a földrajzi területen helyezkedhet el.

Sok az egyetemhez kapcsolódó objektumot (amiket úgy vélünk, nem az egyetem készített) postai kézbesítés közben fogják el, egy "Phitransimun Combine" nevezetű ügynökség által, és hozzákapcsolódó papírmunkával segítettek fényt deríteni az objektumokra és az eredetük helyére. Ezidáig annyit lehet tudni az objektumok szállításával kapcsolatban, hogy egy Einstein-Rosen Hídhoz hasonló módszert használnak, de ezt eddig nem sikerült bizonyítani. Az egyetem egy részlegét, A Természeti Filozófia osztályát gondolják felelősnek az átvitelek miatt, lehetségesen az egyetem tudata vagy beleegyezése nélkül.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot alexylva jelzővel ellátva, kattincs ide.

Ambrose Éttermek

ambrose.png

Áttekintés: Az Ambrose Éttermek egy nagyméretű és magas színvonalú étteremlánc, rengeteg nyilvános helyen vagy rendellenes és extradimenziós helyszínen előfordulva. Ezek az éttermek abnormális ételekben és konyhai gyakorlatokban szakosodtak, és nagyban különböznek a változatokban és stílusban. Az Ambrose Éttermek kiterjedésének ellenére jellemzően nem ellenségesek és inkább elmenekülnek a veszélytől.

Az Ambrose Éttermeket vélhetőleg közösen birtokolja "Chaz Ambrose" és "Marius" érdekszemélyek, de a nyilvános megjelenés hiánya miatt ez nincs bizonyítva. Figyelemre méltó, hogy számos érdekcsoport viszonyokat ápol az Ambrose Éttermekkel, például a Marshall, Carter, és Dark Zrt. és Herman Fuller Nyugtalanító Cirkusza, viszont az együttműködés mértéke ismeretlen. Ahogy az Ambrose Éttermek tovább terjeszkedik az abnormális piacon túl, bármilyen új éttermet be kell zárni és az étteremmel kapcsolatos hasznos információt megmenteni.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot ambrose-etterem jelzővel ellátva, kattints ide.

Anderson Robotika

ar.png

Áttekintés: Az Északnyugat-Csendes-óceáni területen található Anderson Robotika 2007-ben jött az Alapítvány érdeklődési körébe, amikor elfogták SCP-1360-at. A Vincent Anderson által vezetett vállalat a rendellenes androidok, robotok, mesterséges intelligenciák és kibernetikák eladására szakosodott, és a paratechnológia terén elég nagy hajtást szerzett. A csoport kis mérete, rendkívüli kémkedési képességei és a meglepően nagy erőforrásai miatt bármilyen Anderson beosztottat nehéz elfogni, és mindössze pár Anderson termék van az Alapítvány birtokában.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot anderson jelzővel ellátva, kattints ide.


Arcadia

Arcadia.png

Áttekintés: A legmagasabb csúcsai és a Legmélyebb mélypontjai által jellemzett Arcadia egy kábitószerrel táplált ámokfutás volt a videójátékiparban. A fanatikus elhatározásuk vezetett az ügyfeleik kizsákmányolásához és kárhozatukhoz. Az 1983-mas videójáték-összeomlás után, Arcadia belépett egy hanyatlási időszakba amiből máig nem lábadoztak ki.

Habár ma már nem annyira hatalmas, az egykori Arcadia beosztottak még mindig a lakosság között élnek. A birodalmuk töredékei megtalálhatóak turkálókban és használt holmik vásárában amerikaszerte. Még mindig kintvannak a nagyvilágban, és pentagram alakú kokaint szívnak fel joystickokról a mai napig.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot arcadia jelzővel ellátva, kattints ide.

Mostmár Menők Vagyunk?

AWCY.png

Áttekintés: Egy anomália-művészekből, vagy anoművészekből álló közösség, a Mostmár Menők Vagyunk? tagjai képesek szerezni vagy készíteni rendellenes objektumokat és entitásokat és használni őket művészeti kiállítások készítésére. Ezeket a műveket teljes nyilvánosság elé helyezik, és volt már halálos megtekintőkre; a mondat "Mostmár Menők Vagyunk?" mindig szerepel valamilyen módon.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot mostmar-menok-vagyunk jelzővel ellátva, kattints ide.

A Fekete Királynő

bql.png

Áttekintés: Nagyon kevés kézzel fogható bizonyítékot találtak a Fekete Királynőnek nevezett érdekszemélyről. Állítása szerint neki jár az "Alison Chao" név, ami Dr. ██████ Gears és ██████ ███ Chao kutatók gyermekének neve volt, mielőtt az Alapítvány felvette Gears-t.

A Fekete Királynő szokatlan tudást birtokol az Alapítvány szerkezetéről és tevékenységeiről és elzárt anomáliáiról. Ennek a szokatlan tudásnak az oka még ismeretlen, de úgy tűnik hogy részben rendellenes úton(beleértve az átlagos információszerzésen kívüli lehetőségeket) szerezte. Többször is sikerült neki feltörnie Az alapítvány biztonsági rendszerét az előbb említett információk és titkosított abnormális módok használatával.

Ellentmondó jelentések léteznek a Fekete Királynő tevékenységeiről és céljairól (valószínűleg több különböző személy vagy szándékos ellenkémkedés miatt). Az eredeti jelentések ártónak, gyilkolónak és pusztítónak írják le. Más jelentések semlegesnek vagy jóindulatúnak jellemzik. Minden jelentés az alapítvánnyal szembeni ellenségeskedést mutatja.

Vannak jelentések arról hogy Fekete Királynőnek beleszólása van a legtöbb Érdekcsoportba amiket az Alapítvány ismer, és még rengeteg világkormányba is. Nem igazolt források azt is bizonyítják, hogy ő ugyanaz a személy, mint L.S. a Kígyók Kezénél, és hogy az L.S. a "Little Sister" - "Kishúg" rövidítése. Az oka ennek a szokatlan kapcsolatnak valószínűleg a Vándorlók Könyvtárának használata a Fekete Királynő által.

A Hírszerzés szerint több személy is "Fekete Királynőnek" hívja magát. Ezeknek a személyeknek az erede és természete nem ismert.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot fekete-kiralyno jelzővel ellátva, kattints ide.

A Káosz Felkelés

Chaos.png

Áttekintés: A Káosz Felkelés az Alapítvány egy töredékcsoportja, amit egy kiszakadt részleg hozott létre, miután 1924-ben dezertáltak számos SCP-t magukkal hozva. Azóta, a Felkelés hatalmas népszerűségnek örvend a világszínpadon, és a megszerzett anomáliákat a saját javukra használják fel hogy megerősítsék globális hatalmukat. A Felkelés nem csak anomáliákkal foglalkozik, hanem fegyverkereskedésben és kémkedésben is otthon vannak.

A tekintélyuralmú rezsimeknek veszik hasznát a fejlődő országokban, gyakran kihasználva a lakosságot hasonló módon, mint ahogy az Alapítvány a D Osztályt. Segítik fenntartani a mélyszegénységet és a háborút ezekben az országokban, hogy folytatni tudják a szélsőséges kísérleteiket, könnyű hadi besorozásukat és nyereséges üzleteiket a többi ellenséges frakciókkal.

A legtöbb a Felkelés által birtokolt anomália ismeretlen. A legismertebb tárgyak között van "Hermész Botja", egy tárgy ami képes megváltoztatni a fizikai és kémiai tulajdonságát bármilyen anyagnak amihez hozzáér, és az "Entrópia Harangja", egy tárgy ami különböző pusztító hatást érhet el attól függően, hogy hol kongatják meg. Mindkét tárgyat eredetileg az Alapítvány szerezte meg nem kis áron, és a Felkelés eredeti alapítói lopták el.

Az Alapítványtól ellopott SCPk jellemzően nagy lehetőséget nyújtanak közvetlen használatra, De a Felkelés használt már anomáliákat kevésbé közvetlen felhasználásban, például SCP-884-et.

A Felkelés főhadiszállása és a vezetőiknek kiléte ismeretlen. Ez a szervezet egyenesen ellenséges az Alapítvánnyal szemben, halálos erőket is bevetve, hogy megakadályozzák különböző anomáliák alapítványi elzárását. A Felkelés már korábban beszivárgott az Alapítványba, amivel értékes tudományos adatot pusztítottak el, loptak el számos anomáliát és alkalmazottak halálát okozták. A személyzetet tájékoztatni kell lehetséges rajtaütésekről, terrorista tevékenységekről és a Felkelés kémjeiről, valamint azonnal jelenteniük kell a felettesüknek személyekről, akikre illik a Felkelési viselkedésminta.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot kaosz-felkeles jelzővel ellátva, kattints ide.

A Chicagói Szellem

SpiritIcon.jpg

Áttekintés: A korai 20. században, a Chicagói Szellem volt a legnagyobb rendellenes bűnszervezet a nyugati félgömbön. Az illinoisi Chicagóban székhelyezett csoportnak a befolyása kiterjedt a legtöbb nagyvárosra az Egyesült Államokban, különösen New Yorkra, Bostonra, New Orleansra és az extradimenziós Three Portlands városállamra. A Szellemről ismert volt, hogy rendellenes képességekkel rendelkező személyeket toboroztak, valamint számos abnormális ereklyét készítettek és használtak bűnözés céljából.

A Szellemet 1985-ben alapította a chicagói lakos és kocsmatulajdonos Richard D. Chappell, aki maga is egy abnormális személy volt. Több évnyi fáradozás ellenére, az Alapítvány nagyrészt sikeretlen volt Chappel hatalmának megfékezésében, részben a korlátozott erőforrások miatt, amit egy belső krízis okozott. 1919 Januárjában az Alapítvány hivatalosan is megszüntette a Chicago Szellem ellenzését, hogy az együttműködésüket garantálják SCP-2680 terjedésének megállításában. Miután zavartalanul működhettek, a Szellem kinőtte magát egy országos szindikátussá és idővel ők lettek a fő hajtóerő az alkohol illegális forgalmazásában a szesztilalom korszaka alatt.

A csempészbizniszüknek köszönhetően a Chicagói Szellem további befolyást szerzett az Észak-Amerikai piac és politika felett az 1920 évek alatt, és emiatt az Alapítvány kénytelen volt a fegyverszünetük felbontására, hogy megakadályozzák a teljes összeomlását a tudományos normalitásnak. 1933. Július 11-én az Alapítvány végre elfogta Richard Chappellt, amikor rajtaütöttek a Szellem főhadiszállásán. Vezetőjük hiányában a szervezet elkezdett nagymértékben összeesni, és a legtöbb tagjait és vagyonát elvitték más szervezetek. 1938-tól kezdődően, az Alapítvány hivatalosan is megszűntnek nyilványítja a Chicagói Szellemet.

Viszont pletykák a Szellem további megmaradásáról fentmaradtak az eddigi évtizedekben.
Számos ereklyét fedeztek fel, amik a szervezet beleavatkozását mutatják, de egy összefüggő kapcsolatot még nem sikerült bizonyítani. Ezenfelül, friss bizonyíték felfedte egy új szindikátus megjelenését, akik "A Chicagói Kísértetnek" hívják magukat, és főként a rendellenes illegális közösségekben tevékenykednek. Ennek a csoportnak a kapcsolata az eredeti Szellemhez (ha van) még kivizsgálás alatt áll.
Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot chicago-szellem jelzővel ellátva, kattints ide.

A Törött Isten Egyháza

BrokenGod.png

Áttekintés: Nem sokkal SCP-882 felfedezése és elzárása után, ennek az "egyháznak" a tagjai az Alapítványhoz fordultak és követelték "Isten szivének" visszaadását. Egy Robert Bumaro által vezetett fanatikus szervezetről van szó, és hitük szerint számos SCP objektum egy "isten" darabjai, ami az univerzum keletkezésekor tört szét. Azzal, hogy visszaállítják a teljes állapotába, ők is istenekké válhatnak. Az első kapcsolat óta három főkomponensét sikerült ennek az "istennek" azonosítani:SCP-217, SCP-271 és SCP-1139.

Rendkívül ellenségesek Alapítványi operatívokkal, akik szerintük "eretnekek" és megpróbálnak megölni alkalmazottakat hogy kiszabadítsanak SCP objektumokat. Ismeretlen, hogy hogyan érzékelik ezeknek a tárgyaknak a helyét, de ijesztő pontossággal teszik ezt. Ráadásul egy figyelemre méltó képességgel rendelkeznek, amivel ellen tudnak állni SCP objektumok mentális hatásaival szemben, különösen SCP-882-nek és a "mentális csalijának".

Az Egyházat veszélynek tekintjük nemcsak az SCP Alapítványra, hanem az egész emberiségre. A tagjait erőszakkal kell feltartani vagy semlegesíteni bármilyen szükségesnek ítélt módszerrel.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot torott-isten jelzővel ellátva, kattints ide.

Második Hytoth Egyháza

2ndHytoth

Áttekintés: A Második Hytoth Egyháza egy emberekből és idegenekből álló okkult szervezet, amik a földönkívüli ortothán vallást követik, és céljuk egy univerzális védőentitás segítése ("Rakmu-leusan") univerzumon kívüli ellenségek ellen ("Voruteut" néven ismert). A vallás központi hite szerint a jelenlegi univerzum, a "Második Hytoth" előtt létezett egy másik univerzum, aminek egy végét egy univerzumon kívüli entitás okozta. Egy csoportnyi túlélő elmenekült az újonnan alakult Második Hytothba, a mi valóságunkba, és hét közülük felemelkedett az istenségek közé hogy megvédjék az univerzumot. Hatuk meghalt az idők során, egyedül hagyva Rakmu-leusant, az utolsó túlélőt.

Az Egyház által meglépett tevékenységeket titokban művelik, valószínű azért, hogy elkerüljék a megfigyelést más normális szervezetek elől. A szervezet hivatalos nyelve az Orthothán Földönkívüli Nyelv (OFN), ami rendellenesen változatlanul maradt az ortothán szekták közötti távolság ellenére — a csoport tagjai ezt isteni beavatkozásnak tulajdonítják. Az emberi ortothán vallási rendszerek i.e. ~11000-től léteznek, ami egybeesik az ősi Ortothán Királyság megalapítávásval, de a modern ágai csak az előző évszázadban alakultak ki. az Egyháztól független ortothán csoportok léteznek, de nagymértékben kisebbek és eltérő morális szemlélettel rendelkeznek.

Az Egyházon túl, az ortothán vallásnak csillagközi és galaxisközi jelenléte van, és eredetileg földönkívüli civilizációk mellett bukkant fel. Számos ortothán civilizáció létezik, de teljes kiterjedésük nem ismert még. Ezek közül a legnagyobb a Terzán 2 Ortothán Koalíció, egy ortothán entitásokból álló közösség a Terzan 2-es gömbhalmazban, akik háborúban állnak az ellenséges "Tizenkettő Csillag" civilizációval. Az egyetlen ortothán civilizáció ami belépett a naprendszerbe, az Érdekfaj-002; amit kihaltnak vélnek.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot masodik-hytoth jelzővel ellátva, kattints ide.

A Déviták

Daevite.png

Áttekintés: Az információ ebben a fájlban nem hitelesíthető 100%-os biztossággal, a tartalom rendellenes természete miatt. Mint minden időtlen és visszamenőlegesen ható anomáliákkal, jó nagy szkepticizmus ajánlott amikor vitatják vagy kutatják a Dévákat.

Miközben olvasod ezt a dokumentumot és észreveszel pontatlanságokat vagy eltéréseket az alap valósággal szemben, kérlek jelents a telephelyen lévő RAISA képviselőnek.

— Maria Jones, Igazgató, RAISA

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot devita jelzővel ellátva, kattints ide.

Szarvas Egyetem

DeerCollege.png

Áttekintés: A Szarvas Egyetem egy koedukációs szabadművészeti és okkult tudományok egyeteme a festői Three Portlands szívében, egy extradimenziós városállamban ami szomszédos az amerikai Északkelettel és Dél-Angliával; és egy tantervvel, ami az evilági és okkult tudományág házasságára valamint egy jó tekintélyű Anoművész programra fókuszál, A Szarvas a szabadművészeti párja a NOK által szponzorált riválisának a város másik oldalán, az ICSUT Portlandsnek. Számos a rendellenes világban kiemelkedő személy Szarvas öregdiák, ideértve Vincent Andersont, aki a vezérigazgatója az Anderson Robotikának és Esther "lesbian_gengar" Kogant, aki az egyik társalapítója a Gamerek a Fű Ellennek.

Mivel az Alapítvány befolyása erősen korlátozva van Three Portlandsben az FBI Szokatlan Esetek Egységével kötött megállapodások miatt a Szarvas Egyetem nagyjából szabad alapítványi beavatkozástól; viszont minden Szarvas öregdiák automatikusan érdekszeméllyé válik és lehetségesen fokozott megfigyelésnek van alávetve.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot szarvas-egyetem jelzővel ellátva, kattints ide.

Doktor Wondertainment

Wondertainment.png

Áttekintés: Doktor Wondertainment, lehet egy személy vagy egy együttes entitás, képes gyártani rendellenes tárgyakat és entitásokat amik gyerekjátékokra hasonlítanak. Ezeknek a tárgyaknak és eszközöknek a természete változó, de mindegyiket láthatóan gyerekeknek szánták. Ezen kívül Doktor Wondertainment felelős a Kicsi Urak készítése miatt, amik rendellenes humanoidok amiket gyűjtögethető játéknak módosították át. Dr. Wondertainmentről ismert, hogy korábban olyan Alapítványi alkalmazottakat célzott meg, akiknek bizonytalan érzései vannak az Alapítvány felé. Lásd Isabel Wondertainment-et a Személyzeti Irattárban több információért.

Kapcsolatok a Gyárhoz vitatva voltak de még nincs bizonyítva.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot dr-wondertainment jezlővel ellátva, kattints ide.

A Gyár

factory.png

Áttekintés: Keveset lehet tudni a Gyárról. Expedíciók általuk fenntartott létesítményekbe kevés eredményt hoztak és semmiféle biztos következtetést nem lehet levonni azon kívül, hogy képesek gyártani rendellenes tárgyakat — és hogy tömeggyártást használnak hozzá.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot gyar jelzővel ellátva, kattints ide.

Az Ötödik Egyház

Fifthist.png

"Ez az egyház olyan más egyházaknak mint a bohócok az embereknek. Vannak felületes egyezések, de minden rossz dolgon hangsúly és túlzás van olyan mértékben, hogy nem tudod eldönteni, hogy mi igazából a rossz… Persze nem üldöz téged, de mit jelenthet? Miért van ott? Mi történik ha hív téged?" —Dr. █████

Áttekintés: Az Ötödik Egyház, más néven a Fiftizmus Egyháza vagy a Fiftista Egyesület, egy nagymértékben titkolózó vallásos szervezet, aminek kötelékei vannak a szórakoztatóiparhoz. Több ismételt nyomozás ellenére a 2007-es országos fedett műveleten, a "Csillagleső Műveleten" kívül más részletet a vallási dogmájukról, vallási gyakorlataikról, tagjai számáról vagy céljaikról nem sikerült megerősíteni, viszont sikerült egy 100 igazolt vagy gyanúsított fiftista személyekből és hírességekből álló megfigyelési listát összeállítani. Az eredetüket a 20. század közepére és különböző helyekre Ázsia és Észak-Amerika területén gondolják, de néhány forrás szerint már évszázadokkal korábban léteztek.
Az Ötödik Egyház sose lépett közvetlen kapcsolatba az SCP Alapítvánnyal, de ellenséges erőnek van ítélve.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot fiftista jelzővel ellátva, kattints ide.

Gamerek a Fű Ellen

GAW%281%29.png

Áttekintés: "Gamerek a Fű Ellen" egy gyengén szervezett szövetsége rendellenes személyeknek, és ebből adódóan társaiknak, akik képesek készíteni vagy beszerezni anomáliákat gúnyoló célokból vagy/és a saját szórakozásukra. Nemrég, viszont anomáliákat szállítottak baloldali politikai szervezetek részére. Miközben a Gamerek a Fű Ellen főként az interneten szervezkedik, számos valós világban megtalálható helyeket azonosítottak és az Alapítvány rajtuk ütött. A jelenlegi hírszerzések arra utalnak, hogy a Gamerek a Fű Ellen készíteni és szétszórni szeretne rendellenes embereket, hogy kifigurázzák Dr. Wondertainment "Kicsi Urak" sorozatát, és hogy tisztában vannak az Alapítvány tevékenységeivel, akár még a pontos természetével is.

A Gamerek a Fű Ellen tagjainak elfogása nehezebbnek mutatkozik mint ami várható volt. A csoport néhány szervezője feltehetően valóság-változtató képességekkel rendelkezik, vagy a saját erejükből vagy más külső erőforráshoz hozzáférve. Jelenlegi műveletek az anomáliák elfogására és a Gamerek a Fű Ellen legveszélyesebb tagjainak azonosítására és elemzésére összpontosulnak.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot gamerek-fu-ellen jelzővel ellátva, kattints ide.

A Nemzetközi Okkult Koalíció (NOK)

GOCLogo.png

Áttekintés: A NOK a Második Világháború után jött létre a defektált náci, szovjet és szövetséges okkultisták, fizikusok, papok és tudosókból, akiket a Szövetségesek hoztak össze és alapították meg a szervezetet. Ahogy többen léptek fel a világszínpadra, több országnak volt része a NOK-ban és így alakult ki a mai állapota.

A NOK nagyrészben egy politikai erő, magukat a paranormális világ rendőrjeinek nézve. Büszkén pusztítanak el természetfeletti entitásokat, és a lehető legtöbb kísérleti csúcstechnológiát felhasználva, amit a támogatóiktól szereznek. Sok lehetséges SCP lett elpusztítva a NOK által, mielőtt az Alapítvány biztosítani tudta volna azokat.

Helyzettől függően voltak már az Alapítvány ellenségei és társai is. Erősen megvetik az Alapítványt, hogy inkább elzárják és használják az SCP-ket mintsem hogy elpusztítsák őket. A NOK tisztelte az Alapítvány hatalmát és nagyrészt békén hagyja, de volt pár megkérdőjelezhető incidens amiben a NOK erősen tagadta bármilyen beavatkozását.

A NOK ügynökeivel óvatosan kell bánni.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot nemzetkozi-okkult-koalicio jelzővel ellátva, kattints ide.

GRU "P" Részleg

Redscare.png

Áttekintés: eredetileg ЧД АКН ("ChD AKN", vagy Negyedik Minisztérium Abnormális Esetek Bizottsága) néven ismerve, 1935 elején lett alapítva, J. V. Sztálin közvetlen rendelete által, első feladata pedig S. M. Kirov halálának kivizsgálása volt.

A Második Világháború alatt a Bizottság kiterjedt az újraszervezett GRU-ba, mint "P" - Parapszichológia Részleg, azon dolgozva, hogy visszaverjék a rendellenes veszélyeket az SS, Ahnenerbe és a Vatikán felől, elfogjanak és tanulmányozzanak rendellenes objektumokat otthon és külföldön a szovjet kormány javára. A "P" Részleg folytatta feladatait a Hidegháborúban is, amivel megnehezítette az Alapítvány tevékenységeit a keleti blokkban.

1991 után a gyors átrendszerezés, a költségvetési megszorítások és a fontos eszközök eladása vagy lebontása miatt sokan defektáltak (a Káosz Felkelés és az MC&D Kelet-európai ügynökei közül rengetegen eredetileg GRU "P" Részlegénél dolgoztak) és elárasztották az európai feketepiacot rendellenes tárgyakkal. Jelenleg ez a szervezet minimális veszélyt jelent az Alapítványra.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot gru-p-reszleg jelzővel ellátva, kattints ide.

Herman Fuller Nyugtalanító Cirkusza

Herman.png

Áttekintés: Herman Fuller Nyugtalanító Cirkusza egy állítólagosan rendellenes eredetű és célú cirkusz. Jelenleg nincsen bizonyíték ennek a cirkusznak a létezéséről pár értelmes SCP állításai és egy maroknyi megsérült rendellenes tárgyon kívül. Hozzájuk kapcsolódó tárgyak általában humanoidok, amik szórakoztatás és előadás céljából rendellenesen torzultak, például SCP-1884 és SCP-2902. A többi átlagos vidámparki kellékek, mint például SCP-1921, vagy mint előadások 'látványosságaiként' jelennek meg, például SCP-3717 vagy SCP-1695. Jellemzően a Herman Fuller Nyugtalanító Cirkuszához tartozó tárgyakat vidámparkokban találják meg, ahol elvileg az 'előadás történt'.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot herman-fuller jezlővel ellátva, kattints ide.

A Horizon Kezdeményezés

Horizon.png

Áttekintés: A Horizon Kezdeményezés egy 1960-as években létrehozott szervezet, amit a három ábrahámi vallás befolyásos szektái alapítottak, hogy fellépjenek a növekvő számú abnormális ténykedések és csoportok ellen, amiket veszélynek tartottak. A pontos céljuk ismeretlen, de ismert róluk, hogy SCP tárgyakra vadásznak, azzal a céllal, hogy megszerezzék vagy elpusztítsák azokat attól függően, hogy hogyan értelmezi őket a dogma.

A Kezdeményezést egy tribunálé vezetei, amiben a három legnagyobb alapítószekta vesz részt, de a gyakori és nagymértékű belső viszály miatt nem képesek az egész szervezet irányítani. A HK fő hadereje a Malleusz Projekt, amit jellemzően szektaellenes és SCP visszaszerzésni akcióknál vetnek be.

A Kezdeményezés kapcsolata a többi érdekcsoporttal és az Alapítvánnyal állandó változásban van; mivel a HK a Törött Isten Egyházát és az Ötödik Egyházat ellenségnek tekintik (időnként fegyveresen beavatkozva), a NOK és Alapítvány iránti véleményük nagyban változik, nyílt hadakozástól minimális együttműködésig, attól függően, hogy milyen a szervezet tagjainak véleménye.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot horizon-kezdemenyezes, kattints ide.

IJAMEA

IJAMEA2.png

Áttekintés: A Birodalmi Japán Rendellenes Ügyek Kivizsgálási Hivatala, más néven IJAMEA (nem szabad összekeverni az alapítvány előörsével ami az IGAMEA, a Birodalmi Német Rendellenes Ügyek Kivizsgálási Hivatala), volt japán hivatalos természetfeletti hivatala a Meidzsi-restaurációtól kezdve 1868-ban a Második Világháború végéig 1945-ben. IJAMEA-t azzal a céllal alapították, hogy felzárkóztassák Japánt a Nyugat ezoterikus tanaival, és egy modern példája legyen az úgynevezett "primitív" csoportoknak. Ezzel a szemlélettel, az IJAMEA több száz anomáliát jegyzett le Japánban és a gyarmatjain, valamint alapos vizsgálatot folytatott rajtuk, és számos projektben használták az anomáliákat hogy elősegitsék a friss birodalom felállását.

IJAMEA-nak a legnagyobb szerepe a Második Világháború alatt volt, amikor megpróbáltak számos anomáliát fegyveresíteni a szövetségesek ellen. Az elkapkodott tervezés és anyagiak hiánya miatt csak pár projekt látta meg a napvilágot. Az IJAMEA-t hivatalosan is feloszlatták a San Franciscói Béketárgyaláson 1951-ben, és a legtöbb értéke átkerült a NOK-hoz vagy titkosan az alapítványhoz.

Viszont az IJAMEA-ban megmaradt birodalmi loyalisták és nacionalisták életben tartották a szervezetet a háború után, most viszont egy rejtett szervezetként működött és a főcélja a communista befolyás vizsgálása volt Japánban és Kelet-Ázsiában. Ma főként rendben tartja Japán változatos de egyben botladozó természetfeletti kutatását, valamint támogatja a nacionalista szervezeteket a kiemelkedő politikusokkal, üzletemberekkel és kultúrális személyiségekkel való kapcsolatai által. Szeretné visszaállítani a császári család hatalmát valamilyen szinten valamint Japánt újra nagyhatalmi státuszba állítani és aktívan kihasználja az anomáliákat e cél elérésben. Az Alapítványt legfeljebb külföldi riválisként látja, és az ügynöknek kellő elővigyázatossággal kell bánni amikor IJAMEA személyekkel kerülnek kapcsolatba.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot ijamea jelzővel ellátva, kattints ide.

Manna Jótékonysági Alapítvány

MCF.png

Áttekintés: Az 1971-ben létrehozott humanitárius, vallásfüggetlen segélyszervezetet a megszerzett dokumentumok úgy írják le a Manna Jótékonysági Alapítvány küldetését hogy "Isten összes ajándékát eljuttatni a legszegényebb gyermekének is". Közvetlenül támogatják őket adománygyűjtő és vallásos szervezetek, és néha nyilvános elismerésben részesülnek jómódú emberbarátok vagy egyetemi intézmények által, a MJA főprogamja alapításuk óta az anomáliák vagy melléktermékük ingyenes szétosztása szegénység sújtotta polgároknak a természeti katasztrófát, háborút vagy éhínséget szenvedett felőldő országokban.

Az ENSZ civilszervezetnek nyilvánítja a MJA-t, és ismert róluk, hogy legálisan és illegálisan tevékenykednek háborús vagy elszigetelt övezetekben az Alapítvány hatáskörén kívül. Habár semmilyen MJA által kiosztott SCP nem okozott szándékos kárt embereknek vagy közösségeknek (és fogva tartott MJA ügynökök erős pacifizmust mutatnak), A szervezet okozta kitörések gyakran végződtek emberi áldozatokkal vagy jelentettek súlyos fenyegetést a világ eredeti állapotára, a kitörés előre nem látható következményei miatt, vagy/és a "segítésért" való lelkesedés miatt nem tanulmányozták kellően az anomália hosszútávú hatását.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot manna-jotekonysagi-alapitvany jelzővel ellátva, kattints ide.

Marshall, Carter és Dark Kft.

MCD.png

Áttekintés: Egy "klub" Lodonban, Angliában. A dúsgazdagok segítői alapos politikai és üzleti kapcsolatokkal világszerte, ez a csoport széles körű problémákat okozott az Alapítványnak. A Marshall, Carter és Dark Kft. ismert ritka és ismeretlen tárgyak gyűjtéséről, hogy a legelegánsabb, legdrágább és legritkább élményeket nyújtsák tagjainak.

Ezek a ténykedések sokszor konfliktust szültek az Alapítvánnyal. Ez a csoport nem használ erőszakot; inkább rendkívüli politikai és pénzügyi nyomást gyakorolnak ellenségeire hogy elérjék céljaikat. Ha kénytelenek közvetlenebb megoldásokat használni, akkor a Marshall, Carter és Dark Kft. külsőleges ügynököket használ, akiket nagyon nehéz hozzákapcsolni a szervezethez.

Marshall, Carter és Dark Kft. számtalan SCP kitörését okozták, főként anyagi és szociális nyomással. Számos jelentés, felvétel és még tárgyak is kikerültek az Alapítvány kezéből alkalmazottak által akiknek pénzt ajánlottak fel vagy fenyegették meg kínzással és börtönnel. Nevezetesen két telephelyet majdnem nyilvánosság elé hoztak amikor az Alapítvány megtagadta a hozzáférését a Marshall, Carter és Dark Kft. tagjainak.

A Marshall, Carter és Dark Kft.-re vonatkozó információt, mint például az igazgató nevét vagy tagok névlistáját nagyon nehéz volt megszerezni. A csoport tagjaival találkozó ügynököknek fent kell tartaniuk az álcájukat és semmiképpen nem mondhatnak semmit az SCP Alapítványról, nem számít mit kínálnak fel.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot marshall-carter-es-dark jelzővel ellátva, kattints ide.

"Senki"

nobody1.png

Áttekintés: Nagyon keveset lehet jelenleg tudni a személyről, entitásról vagy csoportról, amit "Senkinek" hívnak. Először 1954-ben mutatkoztak meg, de azóta többször is felbukkantak. Minden alkalomkor csak egyetlen embert láttak, tipikusan úgy leírva, hogy egy kaukázusi férfi szürke zakóban és kalapban, amikor kérdezik a személyazonosságát, azt válaszolja, hogy "Senki". Viszont azt nem lehet tudni, hogy ez egyetlen ember vagy egy ismeretlen ügynökség ügynökeinek műve. A céljuk ismeretlen, néha segítik az Alapítványt, néha hátráltatják. Ajánlott az elővigyázatosság, ha bármilyen ügynök találkozik valakivel aki "Senkinek" hívja magát.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot senki jelzővel ellátva, kattints ide.

Iszlám Ereklyék Visszaszerzésének Hivatala (IEVH)

ORIA.png

Áttekintés: Az Iszlám Ereklyék Visszaszerzésének Hivatala (IEVH) egy katonai hatalom, amit egyedül Irán Legfelsőbb Vezetője irányít és céljuk rendellenes tárgyak gyűjtése és felhasználása a Közel-Keleten és Közép-Ázsiában. Az 1979-es Iráni forradalmat követően kialakult Iráni Iszlám Köztársaság kiűzte az Alapítványt és a dolgozóit az országból azzal a váddal, hogy ők a "gyarmati rendszer ügynökei". Maradandó befolyást tartani az országban sosem sikerült, és az ott tartózkodó alapítványi személyzetet vagy megölték vagy elfogták a ██-es, ███-as, and ███-as Telephelyeken és az iráni hadsereg elfogta ███-t. Azért, hogy Irán ne maradjon hátra a természetfeletti kutatásokkal, 1981-ben Khomeini legfelsőbb vezető titokban megalapította az IEVH-t. Nevének ellenére, a szervezet nem csak iszlám eredetű anomáliákra vadászott.

Ugyan az IEVH-nak jelentős erőforrásokhoz van hozzáférése, a hatékonyságukat limitálja a belső viszály a szervezet különböző frakciói közt. Ezek a viták egy része filozófiai különbségek miatt születnek, például anomáliák fegyverként használása, de a többi része személyes összetűzésnek tűnik. Ezeknek a frakcióknak a sokasodása szándékosnak látszik, mivel az IEVH gyakran helyez több parancsnokot egy feladat alá, hogy senki se tudjon elég hatalmat szerezni a legfelsőbb vezető ellen.

Irán befolyásának terjedése miatt a Közel-Keleten és Nyugat-Ázsiában az IEVH lett a legnagyobb paranormális szervezet. Az IEVH ellenséges erőnek tekinthető, és alapítványi ügynökök rendkívüli elővigyázatossággal bánjanak ha harcba keverednek.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot iszlam-ereklye jelzővel ellátva, kattints ide.

Oneiroi Kollektív

Oneiroi.png

Áttekintés: Információ az Oneiroi Kollektívről csak analízisek és a hátrahagyott rendellenes objektumokkal folytatott interjúk alapján derültek ki. Úgy vélhető, hogy álmodó személyek vagy álomalapú entitások kollektív tudata lehet.

A hírszerzés az mutatja, hogy más Érdekcsoport is dokumentálta már őket, de csak az Alapítványhoz hasonló módokon. Az Oneiroi Kollektív képes még a legelszigeteltebb egyénekkel is kommunikálni (pl. "Senki"). A céljuk, ha egyáltalán van ismeretlen.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot oneiroi, click here.

Parawatch

rook6.png

Áttekintés: A Parawatch Wiki egy összeesküvők, paranormál-rajongók és amatőr írók fóruma, akiknek céljuk rendellenes események kivizsgálása és leleplezése. A csoport főként rövid történeteket gyűjt paranormális jelenségekről, híres esetekről és bármilyen szokatlan eseményről amit felhasználói éltek át. A szervezet komolyabb tevékenységeit és potenciális hatását a világrendre ellehetetleníti a felhasználóik földrajzi szétszórtsága és a központi szervezés hiánya.

A paranormálisban való szakosodás ellenére, Parawatchnak nincs ismerete a rendellenes jelenségek okáról, az Álcáról vagy az Alapítvány létezéséről. Ez és az emberek bizonytalansága miatt nem képesek az Álcát veszélyeztetni. A csoportot aktívan maradhat, hogy félrevezessenek más kutatást a paranormálisba.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot parawatch jelzővel ellátva, kattints ide.

Prométeusz Laborok Zrt.

pllogo.png

Áttekintés: Az 1892-ben létrehozott Prométheusz Laborok célja a rendellenes tárgyak kutatása, hogy új technológiákat fedezzenek fel. Az évek során a Prométheusz Laborok kinőtte magát egy nemzetközi vállalattá, ami rendellenes technológiát értékesít kormányoknak, hadseregnek és más Érdekcsoportnak. A történelme során a Prométheusz Laborok csekély együttműködést mutatott az Alapítvánnyal a világrend megvédése érdekében, párszor még össze is dolgoztak egymással, de visszautasítja az anomáliák kutatásának leállítását és az alapítványi felügyeletet.

1998-ban egy hosszú pénzügyi hanyatlás után A Prométheusz Laborokat feloszlatták, amiből jó néhány utódvállalat jött létre. Ez a feloszlás technikai és adminisztratív nehézséggel történt meg és emiatt számos termékük elveszett és lett elbocsájtva rengeteg alkalmazott. A legtöbb ma már elzárásban lévő projektjüket ilyenkor gyűjtötték össze, és sok elbocsájtott alkalmazottat felvett az Alapítvány.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot prometheusz jelzővel ellátva, kattints ide.

Szárk Szekták

Sarkicism.png

Áttekintés: A Szárkicizmus egy vallási/filozófiai rendszer ami különböző hagyományból, hiedelemből és spirituális gyakorlatokból épül fel, nagyrészt tanítások által amit a “Nagy Karszi Ionnak” tulajdonítanak, aki az istenített alapítójuk. Hívői szertartási kannibalizmust, emberi áldozatot, testplasztikát, csodatevést és dimenziómanipulálást gyakorolnak. Nagyban titkolóznak és a nagyközönség nem tud létezésükről; kivéve a Törött Isten Egyházát, akik őket a világvégét elhozóknak hiszik. Szerves anyag irányítása lehetővé tette néhány szárkicistának hogy rendellenesen átlépjék az emberi test fizikai határát. A betegségeket tisztelet övezi a szektában, és szárk szentélyek, amiknél adományként feldagadt nyirokcsomók és tumorszerű daganatok voltak áldozatként bemutatva. A szárk szekták a fertőzéseket felszentelésnek tekintik, mint módszer, hogy "a gyengéket kiselejtezzék" és megtisztítsa az embereket, emiatt pedig aktívan terjesztik őket.

Az Alapítvány két ágra osztja fel az ismert szárk szektákat: protoszárk és neoszárk. Protoszárk szektákat Eurázsia szerte lehet találni elszigetelt közösségekben, a hívői általában szegények (ha egyáltalán önmagukra támaszkodnak) és ellenségesek kívülállókkal. Ezek a csoportok megvetik a modernitást, állandó technofóbiát mutatnak és a tabuk és babonák irányítják mindennapjukat. Ezzez szemben a neoszárk szekták világpolgárok, nyíltan elfogadják a modernitást és semmi bajuk nincsen a technológiával; a nyilvános életük kissé tér el a velük azonos kultúrában és társadalmi helyzetben lévőkkel. A követői főként befolyásos családok akik történelemben és botrányban egyaránt gazdagok.

Legvégül, az vélhető hogy az Alapítvány csak egy részét ismeri a szárkicizmusnak és a követői céljainak. Az elérhető információ alapján az elméleti céljuk a szárk szektáknak valamiféle SK-osztályú dominanciaváltozás, amiben benne van egy XK-osztályú világvége szcenárió lehetősége.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot szark jelővel ellátva, [/system:page-tags/tag/szark kattints ide.

A Kígyó Keze

SerpentHand%281%29.png

Áttekintés: A Kígyó Keze egy kisméretű de jelentős szervezet, ami felelős számos kitörés miatt. Legalább három ügynökkel találkozott már az Alapítvány, akik rendellenes tárgyakat használtak beszivárgásra (beleértve SCP-268-at, Amit az Alapítványtól loptak el, viszont egy Káosz Felkelés elleni razziában megint visszaszerezték). A szervezet tagjainak létszáma ismeretlen csakúgy mint a technológiájuk, az általuk fogvatartott SCPk vagy a veszélyességük mértéke. Az egyik vezetőjük egy "L.S." nevezetű alak lehet, akit felelősnek tartanak két Telephely biztonsági feltörésért.

Az Alapítványnak jelenleg nagyon kevés információja van a Kígyó Kezéről, és majdnem az összes információt a NOK hírszerzésétől szivárogtatták ki. A csoport nyíltan használja és elismeri a paranormális objektumok létezésének jogát, különösen a humanoid és érző SCP-ket. A Kígyó Keze nyíltan kritizálja ezeknek az SCPknek a fogvatartását és elpusztítását, különösen azoknak amik teljesen emberiek és nem feltétlen pusztítóak.

A csoportnak úgy vélhető hogy rideg kapcsolatai vannak a Káosz Felkeléssel és az IEVH-val, és egy teljesen ellenséges kapcsolatuk a NOK-kal. Az egyedüli esetek nem provokált erőszakra a Kígyó Keze által csakis NOK ügynökök ellen vannak feljegyezve.

A Kígyó Kezének központja vélhetően egy Vándorlók Könyvtárának nevezett rendellenes helyszín, amit a világ különböző pontjain található portálokkal lehet elérni. Közvetlen támadás a Könyvtár ellen nem tűnik lehetségesnek, még akkor is amikor megtalálták a bejáratot. Viszont az információk arra mutatnak, hogy a Kéznek kissé értik meg vagy tudják irányítani a helyet.

Beszivárgási kísérletek a Vándorlók Könyvtárába folyamatban vannak.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot kigyo-keze címkével ellátva, ide.

Cápaütögető Központ

SPCLogo50.png

Áttekintés A Cápaütögető Központ (más néven Cápaszerűek Püfölő Központja, A Cápaütögető Centrum, Selachiosk Pungix Combin, és több) egy szervezet egy vagy több párhuzamos univerzumban, és vélhetőleg az Alapítvány hasonmása másik univerzumokban. Habár az Alapítvány már évtizedek óta tud a Központ létezéséről, a felépítése, dokumentálása és átlagos tevékenységei nagyban változik, ami arra utal, hogy egy vagy több univerzum állandó változásban van.

A Cápaütögető Központhoz tartozó dokumentumok arra utalnak, A névből adódóan, a CÜK főként arra szakosodott hogy közelharcilag semlegesítsenek cápaszerű entitásokat, de néhány dokumentum nem képes "cápaszerű" és "vízi" élőlények között különbséget tenni.

Az tisztázatlan, hogy a Cápaütögető Központnak van-e bármilyen fogalma az Alapítványról és tevékenységeiről.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot capautogeto-kozpont címkével ellátva, kattints ide.

A Három Hold Kezdeményezés

ThreeMoons.jpg

Áttekintés: A Három Hold Kezdeményezés egy dimenzió-kívüli emberi katonai szervezet SCP-2922-C-n belül, egy túlvilági helyen amit Korbeniknek is hívnak. A JALAKÅRA nevű korbén istenséggel szövetkezve, egy többdimenziós biztonsági erőként tevékenykednek, hogy megvédjék az emberiséget.

Habár A Kezdeményezés alkalmazottjai úgy gondolják, hogy az emberiségnek tesznek szolgálatot, a katonai kiterjedés, gyenge kommunikáció, problémák a belső bürokráciával és más tényezők — megszorozva az aránytalanul nagyobb katonai erővel a miénkhez képest — egy potenciális veszélyforrássá válhatnak a dimenziónkra nézve.

Emiatt, egy ingatag békét tartanak fent az Alapítvánnyal. A Három Hold Kezdeményezés ügynökeivel nagyon óvatosan kell bánni.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot harom-hold-kezdemenyezes címkével ellátva, kattints ide.

Szokatlan Incidensek Egység (SZIE), Szövetségi Nyomozó Iroda

UIU.png

Áttekintés: Szokatlan Incidensek Egységet a Hidegháború kezdetekor alapították, amikor az amerikai kormány az anomáliák hasznosítására összpontosítottak valamint hogy a kommunistákat megakadályozzák ebben. Ez vezetett egy különleges FBI ágazat létrehozásához, ami gyors reakciót biztosított paranormális jelenségek és bűncselekmények ellen. Igazgató J. Edgar Hoover személyesen vett részt a megalapításában.

Habár eredetileg az amerikai kormány nagy erőforrásokat fektetett az egységbe, a hidegháború után az ellenséges szervezetek felbomlottak, mint a GRU-P és a SZIE több évig a hanyatlás állapotában volt

Becsmérlő kifejezéssel "X-aktáknak" és "SZIEredménytelennek" hívta a nagyobb rendellenes közösség, az ügynökség általában jó szándékú de anyagiak, munkaerő és a Egyesült Államok kormánya általi bürokratikus akadályozások miatt hatástalan volt az egység. Az Alapítvány és a Nemzetközi Okkult Koalíció befolyása az Egyesült Államok kormányán megállította a SZIE-t és más kormányerőt a rendellenes kivizsgálásában, mint például az Amerikai Légierő 616. repülőszázadját ("Roswell Bosszúállói") és a US Navy SEAL Team Bravo Papa Romeo Delta csapatát, akik teljes feloszlatásra kerültek.

A Szokatlan Incidensek Egységhez csatlakozó FBI és különleges ügynököknek gyakran van hátterük pszichológiában, STEM területeken és művészeti tanulmányokban. A PATRIOT intézkedés részeként az egység ügynökeinek kötelező beadni Személyre Szóló Memetikus Hallgatási Szereket (SZMHSZ, SZIE ügynökök által gyakran "elnémító parancsoknak" hívva) hogy elkerüljék a kiszivárgásokat.

A Szokatlan Incidensek Egység többször harcolt különböző rendellenes szervezet mellett, ezen belül számos harci műveletnél Alapítványi felügyelet alatt az 1950-es és hatvanas években, valamint a "Fekete Mamba" incidensben is részt vettek, ami egy híres összetűzés a SZIE és GRU-P ügynökei között.

Jelenleg a Szokatlan Incidensek Egység egy osztálya felügyeli az autonóm rendellenes Three Portlands városállamot. Az alulfinanszírozás és munkaerőhiány példája az Egységen belül az egyetlen megmaradt osztály a középkeleti Egyesült Államokban.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot szokatlan-incidensek-egyseg címkével ellátva, kattints ide.

Vikander-Kneed Technikai Média

vktmlogo.png

Áttekintés: Mi a Vikander-Kneednél büszkének tartjuk magunkat, hogy miénk a legjobb és legújabb média és kommunikációs technológia. A célunk az egyén és társadalom javítása független és esztétikus híradással.

Ha van valahol kint egy jobb világ, akkor csak rajtunk múlik, hogy közösen elérjük. Hatékony és szórakoztató média a legfontosabb lépés az Utópiához vezető úton.

Miért nem csatlakozol hozzánk ebben a Jobb JövőbenTM?

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot vikander-kneed címkével ellátva, kattints ide.

A Vándorlók

Wandsmen.png

Áttekintés: A Vándorlók egy csoportnyi dimenzión kívüli újságíró és archivista. A multiverzumot járják és fedik fel a rejtélyeket, miközben terjesztik és megőrzik az ismereteket.

Az összes tagja ennek a csoportnak keresztülmegy egy fizikai átváltozáson ami ad nekik repüléshez szükséges képességeket és rendellenes adottságokat. Valamint használnak egy csoportnyi anomális ereklyét, amiket "A Multiverzum Térképeinek" hívnak és ezzel utaznak át dimenziókon hogy kutassák a helyszíneiket és lakosait.

Sok érdekcsoporttal ellentétben, a Vándorlók többször is próbáltak együtt dolgozni az Alapítvánnyal. Egyik céljuk a létezés megőrzése, hogy kutatni tudják és emiatt az Alapítványt társuknak tekintik a multiverzum pusztulása ellen.

Viszont néhány tagjuk rendkívül veszélyes és többször készítettek rendellenes tárgyakat, valamint erősen kifogásolják az Alapítvány vágyát, hogy a normalitást fenntartsák és a rendellenes létezését elrejtsék.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot vandorlok címkével ellátva, kattints ide.

Wilson Megoldásai a Vadvilágra

WWS

Áttekintés: Wilson Megoldásai a Vadvilágra egy paranormális, államilag finanszírozott vadvilágellátó Oregonban, Clackamas megyében, pontosabban Boring városában. Habár az Alapítvány már 1999 óta tud Wilson Megoldásai a Vadvilágról, kilenc év telt el az Ursus Maritimus incidensig 2008-ban, amikor az alapítvány hivatalosan is elismerte és egy kapcsolat létesült a két szervezet közt. Jelenleg a Boringi Egyezmény leírja, hogy Wilson Vadvilági Megoldásait MTF Beta-4 ("Számkivetettek") felügyeli az ottani 64-es Telephelyen, és hogy ők kezelhetik a Biztonságos vagy Euklid besorolású természeti anomáliákat változó mértékű alapítványi beavatkozással (esettől függően). A Boringi Egyezmény módosítása lehetséges és volt rá példa, valamint a nem tiszta részek és új törvények hatására is módosulhat.

Ha szeretnéd látni az összes dokumentumot wilson-vadvilag címkével ellátva, kattints ide.

Idetartózó Oldalak

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License