SCP-009 fordítás
rating: 0+x
SCP-009.jpg

SCP-009 begyűjtése előtt

Azonosító #: SCP-009

Osztály: Euklid

Különleges Elzárási Eljárások: A tárgyat egy hőálló ötvözetű zárt tartályban kell tárolni aminek az átmérője nem kevesebb mint 2m x 2m x 2m

SCP-009-et semmilyen körülmény alatt sem szabad 0°C-nál nagyobb hőmérsékletnek kitenni amikor épp nem tesztelés alatt áll, és a tárgy elzárási helyének 30 méteres körzetébe semmilyen víz alapú
oldat nem kerülhet.A tárgy elzárásának helyiségét hőérzékelőkkel kell felszerelni és azt folyamatosan meg kell figyelni, és hűtve kell tartani nem kevesebb mint három (3) hűtőegységgel.
Az érzékelők vagy a hűtő rendszer meghibásodása esetén azt azonnal jelenteni kell és kijavítani. Ha bármikor az elzárási terület hőmérséklete -5°C főlé kerül, a helyiséget azonnal le kell zárni és hűtőfolyadékkal kell elárasztani amíg a hőmérséklet újra biztonságos szintet ér el (-30°-tól -25°C-ig)

Tesztek során az elzárási területet teljes vákuumban kell tartani és azoknak a személyeknek akik SCP-009-el dolgoznak, teljes környezetvédelmi felszerelés használata kötelező. Tesztelések után, az összes felszerelésnek, személynek, és bármilyen más anyagnak vízelvonási eljáráson kell átesnie.Bármilyen nedvet amin SCP-009 tulajdonságai mutatkoznak, azonnali karanténba kell zárni és a lehető leghamarabb hozzáadni az elzárási helyiséghez. Azok az élő organizmusok amiket SCP-009 beszennyezett , kémiailag ki kell szárítani és SCP-009 kivont molekuláit hozzá adni az elzárási helyiséghez.

Leírás: SCP-009 egy körülbelül ███ liternyi anyag amely felületesen hasonlít a desztillált vízre (H2O), kivétel, hogy rendelkezik egy élénkpiros színű árnyalattal. Ez a piros árnyalat minden állapotában megfigyelhető és a legcélszerűbb módszer a szennyezés megállapítására a rendellenes tulajdonságok megjelenése előtt. Ellentétben a hétköznapi vízzel, SCP-009 folyékony állapotban van -100°C és 0°C között, és szilárd állapotban azok fölött. SCP-009 -100°C alatt a gőzhöz hasonlóan elpárolog.

SCP-009 atomszerkezetének vizsgálata nem vezetett eredményre. Az anyag úgy tűnik, hogy megegyezik a normális víz molekuláival, az entalpia szokásos törvényeivel ellentétben a [ADAT KITAKARVA] kivételével. Dr. █████, a ██-as telep helyi xenotérbeli szakértőjének javaslata alapján SCP-009 egy más fizikai törvényekkel rendelkező univerzumból származhat.

Az SCP-009 legveszélyesebb tulajdonsága azonban az, hogy képes a normális H2O szennyezésére. Amikor SCP-009 kapcsolatba lép bármilyen vizes oldattal, SCP-009 ismeretlen folyamatok révén anomális tulajdonságait átadja más tárgyaknak és lényeknek. Kísérletek kimutatták, hogy képes jég, tea, gyümölcslé, tengervíz, vér, és [ADAT KITÖRÖLVE] asszimilálására.A folyamat elvégzéséhez szükséges idő a hőmérséklettől és az érintett anyag pontos kémiai összetételétől függően változik, és ezt megfigyelések alapján 3 perc és ██ óra közé lehet tenni.

A D osztályú személyeken végzett kísérletek kimutatták az anyagok átalakulásának folyamatát, amelyről megállapítást nyert, hogy mindig ugyanazt a mintát követi:

1. Kezdeti kitettség: Az alany kapcsolatba lép SCP-009-el, ami elkezdi asszimilálni a nyitott felületen található nedvességet. Élőlények ebben a stádiumban nem mutatnak semmilyen szokatlan tünetet az enyhe melegségérzetének kivételével.

2. Felületi átalakítás: Az érintett területeken jég kezd kialakulni miután az alany és SCP-009 hőmérséklete 0°C főlé emelkedik. Ez a stádium tarthat egy (1) perctől █ óráig ami alatt az alany elkezdi érezni kristályok [ADAT KITAKARVA] a felhámban.

3. Mély szöveti átalakítás: SCP-009 hőmérsékletének exponenciális növekedése azonnali reakciót vált ki az alany testében aminek eredményeként [ADAT KITAKARVA]. A jégkristályok [ADAT KITAKARVA] miatt az aktuális vérveszteség minimális, ezzel életben tartva az alanyt, mely így ██ óráig eszméleténél marad .

4. [ADAT KITÖRÖLVE]

D osztályú személyeken történő kísérletezés 20██/4/23-tól beszüntetve.

Függelék: Begyűjtés körülményei: Az alanyra az alaszkai ████-ban bukkantak rá 19██/11/05-kor. Az Alapítvány azután kapcsolódott be, hogy a helyi ████ törzs tagjai roncsolt fókavadászok testeire találtak, akik látszólag hajótörést szenvedtek a falutól █ kilométerre.

Az összes áldozat testét piros jégbe zárva találták. A halál okaként belső vérzés lett megállapítva, bár alaposabb vizsgálatok kimutatták , hogy [ADAT KITAKARVA].Feltételezhető, hogy a térség alacsony környezeti hőmérséklete késleltette a fagyasztási folyamatot. Ez ██ órával meghosszabbította a szükséges időt a teljes átalakításhoz, ezzel lehetővé téve az áldozatok eszméletnél maradását amíg [ADAT KITÖRÖLVE].

SCP-009 eredete egyenlőre ismeretlen. A környéken hasonló események és anyagok vizsgálata folyamatban. A helyszíni bizonyítékok [ADAT KITAKARVA]-ra utalnak, esetleg érintheti SCP-███-et.

További információért lásd a A009-1 Kutatási naplót.

Függelék: 19██/11/09
A kezdeti jelentés és az alanyok beszerzése után megerősítést nyert, hogy a K-B7 által talált pókszerű lény (lásd csatolt fájlt) valóban SCP-3023 egy ismeretlen példánya volt.
A vizsgálat feltárta,hogy a példány [ADAT KITÖRÖLVE ]eredményeként [ADAT KITAKARVA]-ból származott.

Függelék: 19██/12/06
Megismételt vizsgálatok után, meg kell jegyezni, hogy a tengerpart egy részén ahol a kezdeti áldozatokat megtalálták kopár szikla volt megközelítőleg █ méterre a tengertől, mely kellően száraz és hideg volt, hogy megakadályozza a környék szennyeződését. Ha a terület közelebb lett volna a vízhez, aligha kétséges, hogy kihalás szintű esemény ment volna végbe.

Az SCP-009 Keter osztályra való frissítésének mérlegelése felülvizsgálat alatt áll.

Függelék: 20██/12/16
SCP-009 szuperhűtéses kísérletek céljából további értesítésig tilos. Ajánlott a személyzetnek, hogy folyékony nitrogént csak ellenőrzött mennyiségben használják az alanyon, és csak addig, amíg a hőmérséklet el nem éri az elfogadható szintet.

Kapcsolodó megjegyzés: SCP-009 felhasználása hideg fúziós kísérletekhez elbírálásra vár.

Feljegyzés az O-5 Parancsnokságtól: 20██/1/09
Úgy döntöttünk, hogy egyenlőre Euklid marad ez a dolog. Megértjük a felmerülő aggodalmakat, de amíg megy az áram és senki sem megy az elzárási terület közelébe, addig nem alakulhat ki semmilyen probléma. Elvégre ezért tartjuk a ██-es telepen.

Ami a hideg fúziós kísérleteket illeti, egyenlőre elnapoljuk azt. Őszintén, nincs elég a költségvetésben egy másik HNTE-ra mint a ██-as telep. A mentő csapat még mindig nem találta meg Dr. █████ [ADAT KITAKARVA]

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License