Élőhalott Komondor

SCP-045

rating: 0+x

Azonosító #: SCP-045

Objektum osztály: Euklid

Egyedi Tárolási Eljárás: SCP-045-öt jelenleg a H94-es telephelyen őrzik. Szektora egy 5 m magas, az átlátást korlátozó fallal kerített 100m*250m-es füves terület. A fal mentén, óránként két őr szemlét tart. A szektor tartalmaz:

 • egy kisebb épületet (a továbbiakban SCP-045-A)
 • egy gémes kutat (a továbbiakban SCP-045-B)
 • egy fát (a továbbiakban SCP-045-C)
 • 7darab magyar racka juhot (Ovis aries strepsiceros hungaricus) tartalmazó nyájat (a továbbiakban SCP-045-E)
 • egy SCP-045 mellé kirendelt egy D osztályú személyt (a továbbiakban SCP-045-D)

SCP-045-D 0-24-ben felügyel, és gondoskodik SCP-045-ről és SCP-045-E-ről. SCP-045-D személye, kéthetente cserélendő. A teljes szektor felszerelése félévente cserélendő. SCP-045-E-ből a vemhes egyedek leváltandók éretlen egyedekre.

045/1 Romlás - kiegészítő eljárás: ha SCP-045-D a két héten belül fizikai, vagy mentális leépülés jeleit mutatja, SCP-045-D lecserélendő egy SCP-045-el még kapcsolatba nem került D osztályú személyre. SCP-045-D kiválasztásának folyamatát lásd Gondozó személye cikkelyben.

045/2 Bomlás - kiegészítő eljárás: amennyiben SCP-045 állapotára, a következők egyike vagy mindegyike érvényes:

 • szőrzetének színe vörösbe fordul
 • testéből szurokszerű váladékot bocsájt ki
 • szőrzete abnormálisan meghosszabbodik, és csavart formát vesz fel

SCP-045 szektorának minden eleme (SCP-045-A,B,C,D,E) lecserélendő.


Leírás: SCP-045 egy kutya animált teteme. Fajtája vizuális megerősítés alapján Komondor. Marmagassága 82cm, testhossza 98cm, tömege megközelítőleg 64 kg. Neme és kora ismeretlen. SCP-045 halálos kimenetelű sérülésekből is pár óra alatt felépül, s újra mozgásképes. A csomós szőrzet miatt lőfegyverek kevésbé hatásosak, optimális hatástalanításra a lángszóró szolgál.

SCP-045-1 Normál állapot: Egyedi Tárolási Eljárás követelményei teljesülnek, ez a legoptimálisabb tartási forma. Ilyenkor SCP-045 egy girhes, de élénk és játékos kutya benyomását kelti. Mindennemű közeledésre, és izgatásra közönséges kutyaként reagál.
Első héten a környező élelőnyekre serkentően hat: megnövekedett metabolizmus és regenerációs ráta, pozitív közérzet.
Második héttől kezdve, ez a pozitv hatás megáll, majd károsra fordul: metabolizmus lassul, fokozott sejtelhalás a kültakaró nagyrészén, illetve depresszív pszihé a jellemző.

SCP-045-2 Apatikus állapot: Amennyiben SCP-045-A,B,C,D,E valamelyike felismerhetetlenségig károsodik, hiányzik, vagy több fel nem sorolt ágens kerül a szektorába SCP-045/2 belép Apatikus állapotába. Ilyenkor fokozatosan kevésbé reagál külső stimulusra, és egy nap után minden fajta aktivitása megszűnik.
A második napon szőrzete óránként centimétereket nő. Ha hosszabban (több nap - egy hét) fennáll ez az állapot, szőre megcsavarodik, és korlátlanul beborítja a rendelkezésre álló teret. Ha a szőrzet sűrűsége eléri a 4,2 kg/dm^3-t fekete folyadékot választ ki, ami minden tárgyat elkorrodál, az élő szervezeteket pedig pár percen belül mumifikálja függetlenül a szervezet méretétől.
Ha tartósan fennáll ez az állapot SCP-045-A,B,C,D,E teljes pusztulása garantált.

SCP-045-3 Aggresszív állapot: ha SCP-045-D személye nem felel meg a Gondozó személyi követelményeinek, vagy a Canis Lupus faj egy egyede kerül a közelébe, SCP-045 fokozottan aggresszívan reagál minden nemű további akcióra. Azonnal megtámadja a körülötte lévőket, és nem nyugszik míg egy élőlény is található a közelében (mégha ez SCP-045-D vagy -E is).


Felfedezés:SCP-045-re 1986 ███████ ██-án találtak rá, a Bács-kiskun megyei █████ településen. Egy szomszédos portáról szokatlan zajokat jelentettek. A kiérkező rendőrség egy romos portát találtak, amit fehér szövet borított. Két felnőtt és három gyermek mumifikálódott testét találták, valamint egy nemrég elhunyt kutya tetemét. A portához tartozó állatállományból - egy tucat szarvasmarha, két tucat baromfi - megszáradt tetem maradt csupán. Az épület földszintjén, a szövetcsomó közepén, egy még eleven tetemre leltek. A szervezet a jelentés alapján kezdte meg a vizsgálatot.

Tárolás áthágása esetén: a Mozgó Harci Kötelék Skarlát egysége kirendelendő SCP-045 elfogására.

Gondozó személyének a következő követelményeknek kell megfelelnie:

 • D osztályú személy
 • hímnemű
 • SCP-045 közelébe érve, SCP-045-ből érdeklődő, pozitív magatartást vált ki.

Kiválasztás után SCP-045-D két órás oktatáson esik át, házi- és gazdaállatok nevelésével kapcsolatban. A kiszolgált SCP-045-D személyek emléktörlésen majd pszihológiai kivizsgáláson esnek át.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License